ELNA TALLER OVARIS POLIQUÍSTICS I ALIMENTACIÓ

FERTILITAT

 

Les causes de la infertilitat poden ser múltiples i han de ser tractades d’una forma multidisciplinària, a Elna posem a la teva disposició serveis complementaris a l’tractament mèdic, per ajudar les parelles que volen quedar-se embarassades.

NUTRICIÓ

Una de les causes principals de l’augment de problemes de fertilitat és degut als mals hàbits alimentaris. Estar per sobre o per sota el pes recomanat pot afectar a la fertilitat. Una alimentació saludable, suficient, de qualitat i adequada millora l’equilibri hormonal i ajuda a mantenir un pes saludable per a la concepció. És important tant en homes com en dones. Alimentació saludable i fertilitat són complementàries i inseparables.

Algunes malalties o símptomes com endometriosis, síndrome d’ovari poliquístic, períodes irregulars… també poden estar relacionats amb problemes de fertilitat. Una alimentació adequada pot ajudar a suavitzar simpotomatologia i a millorar les possibilitats de quedar-se embarassada.

LLEVADORA

Fa mols anys vaig aprendre que no sempre tenim clar com funciona el nostre cos per molt que pensem que sí. En fertilitat això, és més cert que mai. Fa 25 anys em van ensenyar el mètode simptotèrmic, del qual després m’he fet monitora.

El mètode simptotèrmic combina signes i símptomes d’ovulació amb la temperatura basal i t’avisa de quan ovules. Només necessites uns mica d’entrenament i observació. El signe de la temperatura basal que molts cops ensenyen a la consulta d’esterilitat, és un signe tardà d’ovulació. Quan canvia, ja sol ser tard per quedar-vos embarassades. És millor reconèixer la proximitat de l’ovulació abans que passi.