ELNA TALLER OVARIS POLIQUÍSTICS I ALIMENTACIÓ

FERTILITAT

 

Les causes de la infertilitat poden ser múltiples i han de ser tractades d’una forma multidisciplinària, a Elna posem a la teva disposició serveis complementaris a l’tractament mèdic, per ajudar les parelles que volen quedar-se embarassades.

LLEVADORA

Fa mols anys vaig aprendre que no sempre tenim clar com funciona el nostre cos per molt que pensem que sí. En fertilitat això, és més cert que mai. Fa 25 anys em van ensenyar el mètode simptotèrmic, del qual després m’he fet monitora.

El mètode simptotèrmic combina signes i símptomes d’ovulació amb la temperatura basal i t’avisa de quan ovules. Només necessites uns mica d’entrenament i observació. El signe de la temperatura basal que molts cops ensenyen a la consulta d’esterilitat, és un signe tardà d’ovulació. Quan canvia, ja sol ser tard per quedar-vos embarassades. És millor reconèixer la proximitat de l’ovulació abans que passi.

NUTRICIÓ

Una de les causes principals de l’augment de problemes de fertilitat és degut als mals hàbits alimentaris. Estar per sobre o per sota el pes recomanat pot afectar a la fertilitat. Una alimentació saludable, suficient, de qualitat i adequada millora l’equilibri hormonal i ajuda a mantenir un pes saludable per a la concepció. És important tant en homes com en dones. Alimentació saludable i fertilitat són complementàries i inseparables.

Algunes malalties o símptomes com endometriosis, síndrome d’ovari poliquístic, períodes irregulars… també poden estar relacionats amb problemes de fertilitat. Una alimentació adequada pot ajudar a suavitzar simpotomatologia i a millorar les possibilitats de quedar-se embarassada.

PNIE

Psico Neuro Inmuno Endocrinologia
Les dones som especialment cícliques: observar i conèixer com funciona el cicle menstrual femení i tot allò que el pot condicionar, ens permetrà tenir-ne cura i gaudir d’una bona salut hormonal, fent alhora prevenció de les possibles disfuncions i/o patologies que poden dificultar la fertilitat (amenorrees, disminorrea o dolor menstrual, ovaris poliquístics, endometriosis …)

Prendre consciència de com vivim i sentim durant les diferents fases del cicle, escoltant el tipus de diàleg que té lloc dins nostre serà important en la salut emocional; la relació amb un mateix i amb el llinatge, també hi tindran el seu paper, de cara a possibles bloqueigs a nivell psicològic.

Malgrat les molèsties, les dones som molt afortunades ! A banda del que miracle que suposa engendrar vida, cada mes, el nostre cicle ens fa de “mirall”, i així, cada mes tenim l’oportunitat d’investigar el que ens pot estar perjudicant, ja sigui una qüestió física/metabòlica, emocional o espiritual. La menstruació és signe de salut.

A través d’un acompanyament en PNIE, revisarem tot allò que pot estar dificultant la FERTILITAT (estil de vida, tòxics, problemes d’origen metabòlic i/o endocrí, immunitat…), amb l’objectiu d’aconseguir:

• Regularitzar el cicle menstrual i els desequilibris hormonals.
• Bona qualitat i maduració dels òvuls (més enllà de la genètica).
• Optimitzar l’ovulació.
• La fecundació, ja sigui natural o In Vitro.
• La implantació satisfactòria de l’embrió.

Que la parella sigui fèrtil, és sempre cosa de dos: la salut de la nostra parella i comptar amb el seu acompanyament i reconeixement, és un altre component de la fórmula.

Dins la planificació d’un ’embaràs, la preparació dels futurs progenitors és aconsellable que pugui tenir lloc uns mesos abans de la concepció, eliminant hàbits tòxics i procurant un bon estat general de salut i d’energia vital.